Υβριδικά Ro-Pax πλοία θα επιχειρούν μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας

Υβριδικά Ro-Pax πλοία θα επιχειρούν μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας

42
Υβριδικά Ro-Pax πλοία θα επιχειρούν μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας

Οι εταιρείες Titan LNG και Brittany Ferries υπέγραψαν συμφωνία μακροπρόθεσμης συνεργασίας, βάσει της οποίας η Titan LNG αναλαμβάνει την προμήθεια καυσίμου LNG και υγροποιημένου βιομεθανίου (LBM) σε δύο νεότευκτα υβριδικά Ro-Pax πλοία, τα οποία θα επιχειρούν μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας για λογαριασμό της Brittany Ferries, ξεκινώντας από το 2025.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Titan LNG αναμένεται να προμηθεύει τα πλοία με καύσιμο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην αποβάθρα, προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους. Τα μήκους 194,7 μ. και χωρητικότητας 1.400 επιβατών υβριδικά πλοία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα πλοία «Bretagne» και «Normandie», δύο από τα μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία του στόλου της Brittany Ferries, με την εταιρεία να έχει ήδη παραλάβει ένα ακόμα πλοίο κατανάλωσης καυσίμου LNG και να αναμένει την παραλαβή ενός ακόμα μέσα στο 2023.

Τα δύο νεότευκτα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με ένα υβριδικό σύστημα ισχύος με μπαταρίες χωρητικότητας 10 MWh για την πρόωσή τους και για την πραγματοποίηση ελιγμών στα λιμάνια, ενώ θα διαθέτουν και σύστημα σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της στεριάς, προκειμένου να φορτίζουν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια των ελλιμενισμών, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Το υβριδικό σύστημα πρόωσης των πλοίων υπόσχεται, εκτός από μειωμένες παραγόμενες εκπομπές, λιγότερο παραγόμενο θόρυβο και μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.