Gas carriers και οι θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

Gas carriers και οι θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

100
Gas carriers και οι θετικοί οιωνοί για τους ναύλους

Θετικό παραμένει το momentum στη ναυλαγορά των gas carriers, όπου οι ναύλοι τόσο των LPG carriers όσο και των LNG carriers παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στη spot αγορά των LPGCs, οι ναύλοι για ένα VLGC μεταφορικής ικανότητας 84.000 κ.μ. παραμένουν στα επίπεδα των $1,55 εκατ./μήνα, ενώ εκείνοι για LGC μεταφορικής ικανότητας 60.000 κ.μ. στα επίπεδα των $1,2 εκατ./μήνα.

Την ίδια ώρα, η εικόνα της αγοράς των LNG carriers εμφανίζεται θετική, με επίκεντρο δυτικά του Σουέζ, όπου οι ναύλοι ενός LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. παραμένουν στα υψηλά επίπεδα των $75.000/ημέρα. Τα συμβόλαια ναύλωσης για ταξίδια δυτικά του Σουέζ επικεντρώνονται στις τελευταίες ημέρες του Ιούνιου, με λιγοστά πλοία να παραμένουν «αδέσμευτα» για τον Μάιο και τα μέσα Ιουνίου. Επί του παρόντος, έχουν σημειωθεί 30 fixtures στη spot αγορά για τον Ιούνιο, όπως και τον Μάιο, τα οποία δύνανται να αυξηθούν περίπου στα σαράντα.

Πηγή: Fearnleys Weekly Report – Week 20

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.