Containerships: Σταθερότητα στη spot ναυλαγορά

Containerships: Σταθερότητα στη spot ναυλαγορά

62
Containerships: Σταθερότητα στη spot ναυλαγορά

Σε παρεμφερή επίπεδα παρέμεινε η ναυλαγορά των containerships την εβδομάδα 13-19/05, με τους ναύλους της spot αγοράς να καταγράφουν οριακή πτώση σε μόλις ένα εκ των κύριων routes. Πιο συγκεκριμένα, ο εβδομαδιαίος δείκτης WCI της Drewry κατέγραψε πτώση 0,1% ($9/FEU) και διαμορφώθηκε στα $7.648. Σημειώνεται ότι πλέον ο δείκτης βρίσκεται σε μόλις 25% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο fronthaul route Σαγκάη-Ρότερνταμ και στο backhaul route Ρότερνταμ-Σαγκάη οι ναύλοι βρίσκονται σε παρεμφερή επίπεδα με εκείνα ένα έτος πριν. Από την άλλη, στα routes από/προς τη Σαγκάη και προς/από το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Ρότερνταμ, η spot ναυλαγορά παρουσιάζει μεγαλύτερες διαφορές σε ετήσια βάση.

Screenshot 2022-05-19 183656

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι η spot ναυλαγορά των containerships θα παραμείνει σε παρεμφερή επίπεδα και τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.