Clean tankers: Σημάδια μεταβλητότητας στη ναυλαγορά

Clean tankers: Σημάδια μεταβλητότητας στη ναυλαγορά

176
Clean tankers: Σημάδια μεταβλητότητας στη ναυλαγορά

Μεταβλητότητα καταγράφεται στους ναύλους των clean tankers, με τη ναυλαγορά να διαφέρει αναλόγως του route. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση (09-15/05) της Allied Shipping Research, το TCE των MR tankers κατέγραψε πτώση 16% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκε στα $40.052/ημέρα.

Ειδικότερα, μικρή πτώση σημειώθηκε στους ναύλους σε routes από τον Αραβικό Κόλπο προς την Ιαπωνία (πτώση 4,2%) και από τον Κόλπο του Μεξικού προς το Continent (πτώση 56%). Μάλιστα, σε routes από τον Κόλπο του Μεξικού προς την Ευρώπη, οι ναύλοι βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα του μέσου όρου του έτους, το οποίο δεν ισχύει για τα υπόλοιπα routes που λαμβάνονται υπόψη.

Παράλληλα, οι ναύλοι των MR tankers σε λοιπά routes, όπως εκείνο από CONT-USAC και SINGAPORE-AUS, κατέγραψαν άνοδο σε εβδομαδιαία βάση, παραμένοντας σε κατά πολύ υψηλότερα επίπεδα έναντι τόσο του μέσου όρου του 2022 όσο και εκείνου του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.