Η ψηφιοποίηση, το μέλλον της ναυτιλίας

Η ψηφιοποίηση, το μέλλον της ναυτιλίας

70
Η ψηφιοποίηση, το μέλλον της ναυτιλίας

Το μέλλον της ναυτιλίας και της διαχείρισης των πλοίων είναι ψηφιακό. Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να γίνει πιο βιώσιμη. Η ναυτιλιακή ψηφιοποίηση (maritime digitalization) είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν. Με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη η ψηφιοποίηση, ώστε οι εταιρίες να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και σαφώς πιο φιλικές απέναντι στο περιβάλλον.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Kongsberg Digital φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα στο Yacht Club του Πειραιά την εκδήλωση “From Sea to Cloud”, με σημαντική προσέλευση των πελατών και των συνεργατών της, οι οποίοι αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κοινό και βοήθησαν τον γόνιμο διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kongsberg Digital, η Coach Solutions και η ABB Turbocharging παρουσίασαν την σημασία της συλλογής δεδομένων και το σχέδιο με βάση το οποίο, η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών θα αποφέρει την βέλτιστη χρήση αυτών των δεδομένων.

Η Kongsberg Digital, με πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα είναι ένας παγκόσμιος και σταθερός πάροχος τεχνολογίας. Μέσω του Vessel Insight, «μια πιστοποιημένη υποδομή συλλογής & μεταφοράς ποιοτικών δεδομένων από το πλοίο στο cloud (vessel-to-cloud data infrastructure)», επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ξεκλειδώσουν τη μέγιστη αξία των δεδομένων τους με οικονομικά αποδοτικό και ασφαλή τρόπο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.