Η κινεζική παραγωγή άνθρακα σε άνοδο

Η κινεζική παραγωγή άνθρακα σε άνοδο

32
Η κινεζική παραγωγή άνθρακα σε άνοδο

Ανοδικές τάσεις κατεγράφησαν στην παραγωγή άνθρακα της Κίνας τον Απρίλιο, η οποία σημείωσε άνοδο 11% σε ετήσια βάση. Το Πεκίνο ακολουθεί πολιτική αύξησης της παραγωγής με επίκεντρο την ενεργειακή ασφάλεια της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ειδικότερα, η παραγωγή των κινεζικών ορυχείων ανήλθε σε 362,8 εκατ. τόνους (12,09 εκατ. τόνους/ημέρα) άνθρακα τον Απρίλιο, βάσει δεδομένων της αρμόδιας στατιστικής αρχής της χώρας. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω επίπεδα είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022, οπότε και η παραγωγή είχε διαμορφωθεί στους 12,77 εκατ. τόνους/ημέρα.

Ωστόσο, το βραχυπρόθεσμο outlook δεν είναι αισιόδοξο. Στη σκιά των lockdowns στην Κίνα, η βιομηχανική παραγωγή βρίσκεται σε πτώση, οδηγώντας σε μείωση τόσο την παραγωγή άνθρακα όσο και τη ζήτησή του σε βιομηχανίες όπως εκείνη της ηλεκτροπαραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αποθέματα άνθρακα της Κίνας βρίσκονται σε ρυθμό ανόδου (7,25% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο), ενώ το Πεκίνο έχει καταστήσει γνωστό ότι προσβλέπει σε «κτίσιμο» εγχώριων αποθεμάτων ύψους 620 εκατ. τόνων και σε ημερήσια παραγωγή 12,6 εκατ. τόνων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.