Πτώση της κινεζικής διύλισης πετρελαίου

Πτώση της κινεζικής διύλισης πετρελαίου

68
Πτώση της κινεζικής διύλισης πετρελαίου

Στα χαμηλότερα επίπεδά της από τον Μάρτιο του 2020 διαμορφώθηκε η ημερήσια διύλιση πετρελαίου της Κίνας, στη σκιά των πτωτικών τάσεων που κατεγράφησαν στη ζήτηση. Σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική αρχή της Κίνας, στα διυλιστήρια της χώρας πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία 12,61 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα τον Απρίλιο του 2022, σημειώνοντας πτώση 11% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 (14,09 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα).

Πτώση στα επίπεδα διύλισης σημειώθηκε και σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2022, ίση με 3,8%, καθώς η παραγωγή διαμορφώθηκε στους 223,25 εκατ. τόνους. Η πτώση που καταγράφεται συνιστά απόρροια της πτώσης της ζήτησης για διυλισμένα προϊόντα στην εγχώρια αγορά εν μέσω lockdowns προς αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, οι εγχώριοι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η παραγωγή πετρελαίου κατέγραψε άνοδο 4% και διαμορφώθηκε στα 4,14 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα, ενώ εκείνη της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου κατέγραψε άνοδο 4,3% σε σύγκριση με ένα έτος πριν.

Η εν λόγω πολιτική που ακολουθεί η Κίνα στοχεύει στην ενεργειακή της ασφάλεια, με φόντο τις αυξανόμενες τιμές ενεργειακών αγαθών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.