H CMA CGM επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων

H CMA CGM επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων

81
H CMA CGM επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων

Ο όμιλος CMA CGM, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και των logistics, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο βιομηχανικό έργο επίδειξης «Jupiter 1000», το οποίο συντονίζει η γαλλική εταιρεία διαχείρισης δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου GRTgaz.

Το εν λόγω έργο αφορά την εγκατάσταση στη γαλλική κοινότητα Fos-sur-Mer μιας καινοτόμου μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και συνθετικού φυσικού αερίου (e-methane), χρησιμοποιώντας το παραγόμενο υδρογόνο σε συνδυασμό με CO₂, το οποίο θα δεσμεύεται από τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Μέσω της συμμετοχής της στο συγκεκριμένο έργο, η CMA CGM στοχεύει να επισπεύσει τη μετάβαση σε καύσιμα πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, αποσκοπώντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, προκειμένου να πετύχει τον στόχο των μηδενικών καθαρών ανθρακικών εκπομπών που έχει θέσει για το 2050.

Η CMA CGM διαθέτει ήδη 28 containerships διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG, τα οποία μπορούν μελλοντικά να καταναλώνουν ως καύσιμο και συνθετικό φυσικό αέριο, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 44 πλοία. Χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες και τα διδάγματα που θα αντληθούν από την υλοποίηση του «Jupiter 1000», η CMA CGM είναι έτοιμη να υποστηρίξει και άλλα παρόμοια έργα, τα οποία θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού κλάδου παραγωγής συνθετικού φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.