Ενοποιήσεις-μονόδρομος για τα ναυπηγεία της Ευρώπης;

Ενοποιήσεις-μονόδρομος για τα ναυπηγεία της Ευρώπης;

129
Ενοποιήσεις-μονόδρομος για τα ναυπηγεία της Ευρώπης;

Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας στοχεύει κολοσσός της γερμανικής βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, η Thyssenkrupp Marine Systems, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή και στην παροχή εξοπλισμού σε πολεμικά πλοία, επιθυμεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ενοποίηση της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ναυπηγήσεων, όπως δήλωσε ο νέος CEO της εταιρείας, Oliver Burkhard, σε γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο.

Κατά τον ίδιο, η Γερμανία διαθέτει την τεχνογνωσία να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, κατά τον ίδιο, θα ήταν η συγχώνευση μεταξύ των γερμανικών ναυπηγείων Luerssen και German Naval Yards. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ναυπηγεία και οι εταιρείες παροχής ναυτιλιακού εξοπλισμού είναι πολλές και σημαντικές, ιδίως εξ ανατολών, όπου τα τοπικά ναυπηγεία δέχονται άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις, πυροδοτώντας συχνά συζητήσεις και κριτικές περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Φωτό: Manne1953/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.