LNG carriers: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

LNG carriers: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

221
LNG carriers: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη ναυλαγορά

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές της ναυλαγοράς των LNG carriers, καθώς η αγορά ανακάμπτει από ένα νωχελικό α’ τρίμηνο, με τους ναύλους να βρίσκονται σε υγιή επίπεδα. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής εταιρείας Fearnleys, οι ναύλοι στη spot αγορά για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν στα $55.000/ημέρα την εβδομάδα (04-10/05), τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της διώρυγας του Σουέζ.

Παράλληλα, οι προοπτικές της ναυλαγοράς με ορίζοντα ενός έτους διαφαίνονται ισχυρές, με τους ναύλους στα συμβόλαια χρονοναύλωσης ενός έτους για ένα LNGC παρόμοιων προδιαγραφών να διαμορφώνονται στα $108.000/ημέρα.

Το θετικό outlook δεν περιορίζεται μόνο στο επόμενο έτος. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της FlexLNG για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, ο CEO της εταιρείας, Øystein M. Kalleklev, σχολίασε τα εξής: «Το συναίσθημα στην αγορά ναυλώσεων έχει γίνει θετικό από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τους ναύλους στη spot αγορά για σύγχρονα πλοία να έχουν επιστρέψει σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της εποχής και εκείνους σε συμβόλαια χρονοναύλωσης ενός και τριών ετών να παραμένουν ισχυροί. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι ναυλωτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό premium σε σύγκριση με τους ναύλους στη spot αγορά προκειμένου να διασφαλίσουν μεγάλα και ενεργειακά αποδοτικά πλοία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Φωτό: Marcin Bielecki/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.