Επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ ύψους €195 δισ. με επίκεντρο την ενέργεια

Επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ ύψους €195 δισ. με επίκεντρο την ενέργεια

36
Επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ ύψους €195 δισ. με επίκεντρο την ενέργεια

Οι βλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα την ωθούν σε νέες κινήσεις. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει σχέδιο ενίσχυσης της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου της ΕΕ για επενδύσεις ύψους €195 δισ.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει αύξηση του στόχου της για επίτευξη καθαρής ενέργειας με ορίζοντα το 2030 στο 45%. Την ίδια ώρα, αναμένεται να προτείνει αναθεώρηση προς τα άνω του στόχου της ενεργειακής αποδοτικότητας, απαιτώντας από τα κράτη-μέλη να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά τουλάχιστον 13% σε σύγκριση με εκτιμήσεις για το 2020.

Στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου σχεδίου της για την ενεργειακή απεξάρτησή της από τη Ρωσία, η ΕΕ επιθυμεί ταχύτερη ανάπτυξη υποδομών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, διαφοροποίηση του προφίλ εισαγωγών της ενέργειας και επιτάχυνση των επενδύσεων.

Επιπλέον, τα σχέδια της ΕΕ αναμένεται να περιλαμβάνουν στόχο 10 εκατ. τόνων εγχώριας παραγωγής πράσινου υδρογόνου, αλλά και εισαγωγές 10 εκατ. τόνων πράσινου υδρογόνου έως το 2030.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.