Παραγγελίες πλοίων και η κινεζική πρωτοκαθεδρία

Παραγγελίες πλοίων και η κινεζική πρωτοκαθεδρία

110
Παραγγελίες πλοίων και η κινεζική πρωτοκαθεδρία

Στον θρόνο των εξασφαλισμένων νέων παραγγελιών παρέμεινε η Κίνα για ακόμη έναν μήνα, με τα κινεζικά ναυπηγεία να δέχονται παραγγελίες για 45 πλοία χωρητικότητας 1,54 εκατ. CGTs τον Απρίλιο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι τα κινεζικά ναυπηγεία κατέλαβαν την πρώτη θέση στη ναυπηγική κατάταξη επί του συνόλου του α’ τριμήνου του 2022, οπότε και εξασφάλισαν το 50% των συνολικών παραγγελιών.

Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, τα ναυπηγεία της εξασφάλισαν παραγγελίες για 16 πλοία, χωρητικότητας 820.000 CGTs. Βάσει του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, οι συνολικές παραγγελίες του Απριλίου διαμορφώθηκαν στα 71 πλοία, αθροιστικής χωρητικότητας 2,51 εκατ. CGTs, μειωμένες κατά 36% σε σύγκριση με ένα έτος πριν.

Παράλληλα, η μέση άξια των παραγγελιών που εξασφάλισαν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα $143 εκατ., ενώ εκείνη των παραγγελιών που εξασφάλισαν τα κινεζικά ναυπηγεία στα $86 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.