H Saudi Aramco στην κορυφή των κεφαλαιαγορών

H Saudi Aramco στην κορυφή των κεφαλαιαγορών

121
H Saudi Aramco στην κορυφή των κεφαλαιαγορών

Τον θρόνο της Apple ως μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε όρους κεφαλαιοποίησης «έκλεψε» ο κολοσσός πετρελαίου Saudi Aramco.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η κεφαλαιοποίηση της Saudi Aramco άγγιξε τα $2,43 τρισ. λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων τιμών των ενεργειακών αγαθών. Η εν λόγω άνοδος ήταν αρκετή για να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της Apple, η οποία παρότι είχε καταστεί η πρώτη εταιρεία της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα $3 τρισ., πλέον η αξία της εκτιμάται στα $2,37 τρισ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, η Apple είχε εκθρονίσει έναν άλλον κολοσσό της αγοράς πετρελαίου, την ExxonMobil, με την εν λόγω τάση να επιμένει έκτοτε και τους κολοσσούς τεχνολογίας να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των εταιρειών μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης. Συνεπώς, η πρόσφατη επικράτηση της Saudi Aramco διαθέτει και συμβολική αξία.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «στέμμα των αγορών» περνά από τη μία εταιρεία στην άλλη. Το 2019 η Saudi Aramco κατέστη η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παγκοσμίως, με την Apple να επιστρέφει στην κορυφή τον Ιούλιο του 2020 με φόντο την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας εν μέσω της πανδημίας.

Φωτό: Saudi Aramco/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.