Containerships: Οριακές μεταβολές στους ναύλους

Containerships: Οριακές μεταβολές στους ναύλους

89
Containerships: Οριακές μεταβολές στους ναύλους

Οριακές μεταβολές καταγράφει η ναυλαγορά των containerships, και δη στους ναύλους των routes με προορισμό ή αφετηρία την Κίνα. Ο εβδομαδιαίος δείκτης WCI της Drewry για τη ναυλαγορά των containerships κατέγραψε πτώση 0,9% την εβδομάδα από 5 έως 11 Μαΐου και διαμορφώθηκε στα $7.657/FEU, παραμένοντας σε κατά 33% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι.

Όσον αφορά τα routes τα οποία λαμβάνονται υπόψη από τον WCI, οι μεταβολές επικεντρώνονται σε routes με αφετηρία ή προορισμό την Κίνα και συγκεκριμένα τον λιμένα της Σαγκάης. Οι σημαντικότερες από τις προαναφερθείσες μεταβολές στους ναύλους είναι εκείνες στα fronthaul routes από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ και από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη, όπου οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση 2% και 3% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση.

Εικόνα1

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο backhaul route από το Ρότερνταμ στη Σαγκάη, οι ναύλοι βρίσκονται σε κατά 6% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Το εν λόγω route συνιστά το μοναδικό από εκείνα που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δείκτη στο οποίο παρουσιάζεται η εν λόγω εικόνα.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά θα παραμείνουν σε παρεμφερή επίπεδα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.