Οι «μνηστήρες» για την ITA Airways

Οι «μνηστήρες» για την ITA Airways

80
Οι «μνηστήρες» για την ITA Airways

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει τον κρατικό αερομεταφορέα ITA Airways, τη διάδοχη εταιρεία της Alitalia, έως το τέλος Ιουνίου, μετά την προθεσμία που έθεσε για την υποβολή προσφορών έως τις 23 Μαΐου.

Τρία σχήματα επί του παρόντος έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της ITA Airways. Συγκεκριμένα, η MSC σε συνεργασία με τη Lufthansa, το αμερικανικό fund Certares σε συνεργασία με την Delta και την Air France και η επενδυτική εταιρεία Indigo Partners. H ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ιδιωτικοποιήσει την ITA, κατέχοντας σε πρώτη φάση ένα πολύ μικρό πακέτο μετοχών.

Από το βήμα της ιταλικής Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας Daniele Franco τόνισε ότι οι τρεις προσφορές θα εξεταστούν με διαφανή τρόπο και ότι ακόμη δεν υπάρχει τελική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Lufthansa, αποφασίστηκε, σε περίπτωση που η ΙΤΑ καταλήξει στο σχήμα MSC-Lufthansa, ο αερομεταφορέας να διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό, με την MSC να συμμετέχει με το μεγαλύτερο ποσοστό. Τονίστηκε, επίσης, ότι ζωτικής σημασίας είναι η αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της ITA πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Φωτό: Redazione Telenews/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.