Euroseas: Αγορές containerships ύψους $37 εκατ.

Euroseas: Αγορές containerships ύψους $37 εκατ.

95
Euroseas: Αγορές containerships ύψους $37 εκατ.

Την απόκτηση επιπλέον δύο containerships έναντι αθροιστικά $37 εκατ. ανακοίνωσε η εισηγμένη στον Nasdaq Euroseas, με επικεφαλής τον Αριστείδη Πίττα. Η εν λόγω επενδυτική κίνηση αντανακλά την επιθυμία περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας διατηρώντας ταυτόχρονα ακέραια τη στρατηγική της όσον αφορά τις ναυλώσεις πλοίων.

Ειδικότερα, τα εν λόγω containerships διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 4.250 TEUs έκαστο. Το πρώτο είναι το M/V Seaspan Manila, ναυπηγημένο το 2007 και το άλλο το M/V Seaspan Melbourne ναυπηγημένο το 2005. Τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούλιο και Ιούνιο του 2022 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο containerships βρίσκονται υπό συμβόλαιο χρονοναύλωσης: το ένα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025 (Μ/V Seaspan Manila) και το άλλο μέχρι τον Μάρτιο του 2025 (M/V Seaspan Melbourne).

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και CEO της Euroseas: «Μετά την παράδοση των δύο πλοίων, ο στόλος μας θα αριθμεί 18 containerships ενώ το ναυπηγικό μας πρόγραμμα επιπλέον επτά feeder containerships, των οποίων η ναυπήγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ του α΄ τριμήνου του 2023 και του β’ τριμήνου του 2024, αυξάνοντας την παρουσία μας στον κλάδο και ισχυροποιώντας τη θέση μας ως η κύρια εισηγμένη στις ΗΠΑ εταιρεία που εστιάζει σε feeder και intermediate πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.