Κολοσσοί πετρελαίου και χαμόγελα με φόντο την κερδοφορία

Κολοσσοί πετρελαίου και χαμόγελα με φόντο την κερδοφορία

76
Κολοσσοί πετρελαίου και χαμόγελα με φόντο την κερδοφορία

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κερδοφορία των κολοσσών πετρελαίου εν μέσω της επιμένουσας ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων τιμών πετρελαίου που τη συνοδεύουν. Ειδικότερα, το α’ τρίμηνο του 2022 η αμερικανική ConocoPhillips κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους $4,3 δισ., ενώ η παραγωγή της διαμορφώθηκε στα 1,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα.

Παράλληλα, η Chevron, που συνιστά έναν ακόμα αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό, σημείωσε κέρδη ύψους $6,3 δισ. το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι κέρδους $1,3 δισ. το α’ τρίμηνο του 2021. Η αμερικανική ExxonMobil σημείωσε κέρδη $5,5 δισ. την ίδια περίοδο το 2022.

Την ίδια ώρα, η αγορά έφερε χαμόγελα και για τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς. Η Shell κατέγραψε κέρδη ύψους $7,1 δισ., ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανήλθαν σε $9,1 δισ., συνιστώντας επίπεδα ρεκόρ. Ακόμη, η γαλλική Total σημείωσε κέρδη $4,9 δισ., ενώ η ιταλική Eni κέρδη ύψους $3,6 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.