Σιγκαπούρη: Το ταξίδι του «μολυσμένου» ναυτιλιακού καυσίμου

Σιγκαπούρη: Το ταξίδι του «μολυσμένου» ναυτιλιακού καυσίμου

906
Σιγκαπούρη: Το ταξίδι του «μολυσμένου» ναυτιλιακού καυσίμου

To «μολυσμένο» καύσιμο το οποίο προμηθεύτηκαν αρκετά πλοία πριν από μερικές εβδομάδες στη Σιγκαπούρη φορτώθηκε από δεξαμενόπλοιο στα ΗΑΕ, όπως ενημέρωσαν σχετικά οι αρχές της Σιγκαπούρης την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ανακοίνωσε ότι εξακρίβωσε την πηγή της μόλυνσης μετά από έλεγχο που διεξήγαγε στο καύσιμο που αγοράστηκε από την Glencore και εν συνεχεία από την PetroChina Co. To καύσιμο, μετά τη φόρτωσή του στο λιμάνι Khor Fakkan στα ΗΑΕ, μεταφέρθηκε σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις το Tanjung Pelepas στη Μαλαισία προς περαιτέρω πρόσμειξη, πριν τελικά καταλήξει στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την MPA.

Παρά το γεγονός ότι Glencore και PetroChina προέβησαν στους κατάλληλους ελέγχους, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν έγκαιρα τη μόλυνση του καυσίμου, απόρροια της ανάμειξης του με ακατάλληλες ουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι 200 πλοία προμηθεύτηκαν το «μολυσμένο» καύσιμο και τα 80 εξ αυτών ανέφεραν σημαντικά προβλήματα στις μηχανές και στις αντλίες καυσίμων. Τέλος, η MPA ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις απαιτήσεις της για δοκιμές καυσίμων τα οποία πωλούνται στον σημαντικό ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.