Höegh Autoliners: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα καινοτόμα PCTCs

Höegh Autoliners: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα καινοτόμα PCTCs

84
Höegh Autoliners: Παραγγελία για τέσσερα ακόμα καινοτόμα PCTCs

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Höegh Autoliners ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου για την κατασκευή τεσσάρων επιπλέον πλοίων μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών (PCTC) της σειράς Aurora, τα οποία θα μπορούν, μελλοντικά, να καταναλώνουν καύσιμα μηδενικών εκπομπών.

Η νέα συμφωνία ακολουθεί την αρχική παραγγελία της εταιρείας για την κατασκευή τεσσάρων Aurora Class PCTCs, με την China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co. Ltd. (CMHI) να αναλαμβάνει την κατασκευή και των οκτώ πλοίων. Παράλληλα, η Höegh Autoliners διατηρεί έως τον Ιούλιο του 2023 τη δυνατότητα επέκτασης της παραγγελίας για τη ναυπήγηση έως και τεσσάρων επιπλέον πλοίων.

Τα πλοία της σειράς Aurora θα διαθέτουν τη σήμανση «Fuel ready» του DNV, που δηλώνει τη δυνατότητα κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας και μεθανόλης στο μέλλον, με την πραγματοποίηση σχετικών μετασκευών, με τη MAN ES να παρέχει την κύρια μηχανή και την Kongsberg τα συστήματα γέφυρας των πλοίων.

Τα εν λόγω PCTCs θα αποτελούν τα πρώτα πλοία της κατηγορίας τους τα οποία θα καταναλώνουν καύσιμα μηδενικών ανθρακικών εκπομπών, ενώ, χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα 9.100 αυτοκινήτων που θα διαθέτουν, τα πλοία της σειράς Aurora θα αποτελούν τα μεγαλύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον πλοία μεταφοράς οχημάτων στον κόσμο.

Φωτό αρχείου: Lars Nissen/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.