Maersk: Χαμόγελα για τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

Maersk: Χαμόγελα για τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

118
Maersk: Χαμόγελα για τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

Τα καλύτερα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία του κατέγραψε ο δανέζικος κολοσσός των logistics A.P. Moller – Maersk (Maersk) απόρροια κυρίως των υψηλών ναύλων και «των ισχυρών μακροχρόνιων συνεργασιών με πελάτες οι οποίοι αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 55% στα $19,3 δισ. ενώ τα EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν στα $9,1 δισ. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της Maersk στις θαλάσσιες μεταφορές, τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν κατά 64% στα $15,6 δισ. καθώς τα πολύ υψηλά επίπεδα ναύλων αντιστάθμισαν στο έπακρο την πτώση κατά 7% του διακινούμενου όγκου εμπορευματοκιβωτίων. Τα έσοδα το α’ τρίμηνο του 2021 είχαν κινηθεί στα $9,5 δισ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα $8,2 δισ. έναντι $3,4 δισ. έναν χρόνο πριν με τον δανέζικο κολοσσό να σημειώνει ότι αναμένει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.