LNG carriers: Πώς διαμορφώνεται η προσφορά

LNG carriers: Πώς διαμορφώνεται η προσφορά

208
LNG carriers: Πώς διαμορφώνεται η προσφορά

Η προσφορά των LNG carriers αναλύεται, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές report του BRS Group για το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω report τονίζεται ότι, έως το τέλος του 2021, ο παγκόσμιος στόλος αριθμούσε 593 LNG carriers, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 8%. Το περασμένο έτος παραδόθηκαν 52 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και διαλύθηκαν επτά. Από την άλλη, οι παραγγελίες έσπασαν κάθε ρεκόρ και ανήλθαν σε 86 πλοία.

Το 2022 αναμένεται να παραδοθούν 24 LNG carriers, απόρροια της μειωμένης δραστηριότητας στις παραγγελίες το 2020. Με χρονικό ορίζοντα το 2024 και το 2025, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και της Κίνας διαφαίνεται να μην έχουν διαθέσιμα slots για περαιτέρω παραγγελίες, αποτέλεσμα του μεγαλεπήβολου σχεδίου της Qatar Energy για ανανέωση του στόλου της, που έχει κατακλύσει τα slots.

Η BRS Group επιχειρεί να συγκρίνει τις παραμέτρους προσφοράς και ζήτησης για το θαλάσσιο εμπόριο LNG. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι, έως το 2031, 202 LNG carriers θα χρειαστούν προκειμένου να καλύψουν την εκτιμώμενη ετήσια αύξηση 5% στη ζήτηση LNG. Δεδομένου ότι 13 LNGCs θα είναι άνω των 40 ετών έως το 2031, αυτά θα πρέπει να εξέλθουν της αγοράς μέσω της ανακύκλωσης. Tέλος, η μείωση της ταχύτητας λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών συνεπάγεται την ανάγκη προσθήκης στον στόλο 29 standard LNG carriers.

Φωτό: Marcin Bielecki/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.