Επένδυση της Louis Dreyfus στα βιοκαύσιμα

Επένδυση της Louis Dreyfus στα βιοκαύσιμα

94
Επένδυση της Louis Dreyfus στα βιοκαύσιμα

Η Louis Dreyfus Company B.V. (LDC) πρόσφατα ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμής βιοκαυσίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη σουηδική Wisby Tanker AB, στο πλοίο «MV Essayra» της LDC. Στο πλαίσιο της δοκιμής, η LDC χρησιμοποίησε ένα μείγμα βιοκαυσίμου Β30, το οποίο το πλοίο κατανάλωσε σε ένα ταξίδι διάρκειας 55 ημερών μετ’ επιστροφής, από τον τερματικό σταθμό της LDC στη Γάνδη προς τον τερματικό σταθμό της εταιρείας στο Σάντος της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διεξήχθησαν πλήθος δοκιμών, προκειμένου να μετρηθεί ο αντίκτυπος της χρήσης του μείγματος βιοκαυσίμου Β30 στο σύστημα παροχής καυσίμου και στη συνολική απόδοση του πλοίου. Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι το βιοκαύσιμο Β30 αποτελεί μια πρακτική λύση, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας θείου (VLSFO), επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 24%, ποσοστό που ισοδυναμεί με 723 τόνους ισοδύναμου CO₂. Παράλληλα, η LDC αντιστάθμισε το υπόλοιπο 76% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του συγκεκριμένου ταξιδιού αγοράζοντας πιστοποιημένες πιστώσεις άνθρακα μέσω της πλατφόρμας Carbon Solutions Platform που έχει αναπτύξει.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω σε αρκετά προγράμματα για την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου, προωθώντας τεχνολογίες όπως συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά πάνελ, μπαταρίες και συστήματα αερολίπανσης, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων της και τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών που παράγονται από τις δραστηριότητές της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.