Ούριος άνεμος για τα gas carriers

Ούριος άνεμος για τα gas carriers

158
Ούριος άνεμος για τα gas carriers

Θετικά είναι τα σημάδια στη ναυλαγορά των gas carriers, με τα LPGCs και LNGCs μεγαλύτερου μεγέθους να «τραβούν» την προσοχή της αγοράς. Την ίδια ώρα, όπως καταδεικνύει πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής εταιρείας Fearnleys, η αγορά εκτιμάται πως θα ενισχυθεί στη Δύση τις ερχόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, οι ναύλοι των VLGCs (μεταφορική ικανότητα περίπου 84.000 κ.μ.) και των LGCs (μεταφορική ικανότητα περίπου 60.000 κ.μ.) έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο και πλέον βρίσκονται στο $1,5 εκατ./μήνα και $1,1 εκατ./μήνα αντίστοιχα. Επιπλέον, οι ναύλοι των LNGCs μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. βρίσκονται επίσης σε άνοδο, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της διώρυγας του Σουέζ, και πλέον έχουν διαμορφωθεί περίπου στα $48.000/ημέρα και $52.500/ημέρα αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αγορά των gas carries εκτιμάται πως θα εστιάσει στη Δύση τις ερχόμενες ημέρες, απόρροια μεταξύ άλλων της Golden Week στην Ιαπωνία, η οποία ξεκινά την Παρασκευή 29 Απριλίου, αλλά και των υγιών επιπέδων των ναύλων.

Τέλος, λόγω της πληθώρας συμβολαίων που έχουν συμφωνηθεί με ορίζοντα τον Μάιο, αναμένεται ότι σύντομα η αγορά θα επικεντρωθεί πλήρως στον Ιούνιο και στους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες.

Φωτό: Adam Hles/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.