Νέοι πονοκέφαλοι για τη Sovcomflot

    128
    Νέοι πονοκέφαλοι για τη Sovcomflot

    Οι κυρώσεις των δυτικών χωρών φαίνεται πως επηρεάζουν και τις ασφαλιστικές καλύψεις των ρωσικών ναυτιλιακών εταιρειών, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

    Ειδικότερα, η Sovcomflot, πέραν των σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου με πλοία της, πλέον είναι αντιμέτωπη και με τον τερματισμό της ασφαλιστικής κάλυψης από εταιρείες της Δύσης.

    Σύμφωνα με το Reuters, το West of England P&Ι Club σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι στις 4 Μαΐου τερματίζεται η αλληλασφαλιστική κάλυψη στη Sovcomflot, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και το UK Club σημειώνει ότι θα συμμορφωθεί με τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

    Η Sovcomflot έχει δεχτεί σωρεία κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, ενώ οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει την πρόσβασή της στις αμερικανικές χρηματαγορές.

    Κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν ότι, ενώ η ασφαλιστική κάλυψη σε πλοία της Sovcomflot θα μπορούσε να είναι αποδεκτή, οι οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα δημιουργούν ζητήματα για τις πληρωμές.

    Πέραν των ανωτέρω, τα ρωσικά πλοία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προμήθειες ναυτιλιακών καυσίμων σε σημαντικούς κόμβους της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Μάλτα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.