Η spot ναυλαγορά των containerships σε μερική πτώση

Η spot ναυλαγορά των containerships σε μερική πτώση

89
Η spot ναυλαγορά των containerships σε μερική πτώση

Πτωτικές τάσεις καταγράφησαν στους ναύλους των containerships στη spot αγορά την εβδομάδα 22-28 Απριλίου. Βάσει του εβδομαδιαίου δείκτη της Drewry, οι ναύλοι σημειώσαν πτώση σε routes από την Άπω Ανατολή στη Δύση με επίκεντρο τη Σαγκάη.

Ειδικότερα, στα fronthaul routes Σαγκάη-Ρότερνταμ, Σαγκάη-Γένοα και Σαγκάη-Λος Άντζελες, οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση εντός εύρους 1%-2% σε εβδομαδιαία βάση. Ωστόσο παραμένουν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Την ίδια ώρα στα υπόλοιπα routes που λαμβάνει υπόψη της η Drewry, οι ναύλοι παρέμειναν σε παρεμφερή επίπεδα.

Screenshot 2022-04-28 155504

Οι προαναφερθείσες εξελίξεις οδήγησαν το σχετικό δείκτη World Container Index (WCI) να σημειώσει πτώση 1,3% σε εβδομαδιαία βάση και να διαμορφωθεί στα $7.768,18/FEU. Πάντως, σε σύγκριση με ένα έτος πριν, ο δείκτης παραμένει σε κατά 56% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Στις 29/4/2021, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στα $4.984/FEU.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι ναύλοι στη spot αγορά θα παραμείνουν σε παρεμφερή επίπεδα.

Φωτό: Qilai Shen/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.