ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη πετρελαίου στη Γουιάνα

ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη πετρελαίου στη Γουιάνα

95
ExxonMobil: Νέα ανακάλυψη πετρελαίου στη Γουιάνα

Νέα, τριπλή ανακάλυψη πετρελαίου για τον πετρελαϊκό κολοσσό ExxonMobil στο πεδίο Stabroek της Γουιάνας φέρνει χαμόγελα στην αγορά και ωθεί σε άνοδο τα εκτιμώμενα ανακτήσιμα βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (BOE). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα BOE του πεδίου Stabroek πλέον είναι περίπου ίσα με 11 δισ.

Σημειώνεται ότι, εντός του 2022, η ExxonMobil έχει κάνει πέντε ανακαλύψεις στο Stabroek. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η ExxonMobil εστιάζει στην παροχή οικονομικής ενέργειας, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση.

Παρά την αυξανόμενη πίεση για ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας, η ExxonMobil είναι υπέρμαχος της συνέχισης των επενδύσεων στα ορυκτά καύσιμα, και δη στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την εταιρεία, πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή εξίσωση της παγκόσμιας οικονομίας, χωρίς να συνιστούν τροχοπέδη επί των περιβαλλοντικών στόχων της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.