H εγχώρια παραγωγή σόγιας της Κίνας φέτος θα αυξηθεί κατά 25,8%, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς το Πεκίνο ενισχύει τις προσπάθειές του για διατροφική αυτάρκεια.
Συνεπώς, η κινεζική παραγωγή φέτος θα αγγίξει τους 20,63 εκατ. τόνους, εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, ενώ την ίδια ώρα οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις θα αυξηθούν κατά 16,7%. Πέρυσι, οι Κινέζοι γεωργοί παρήγαγαν 16,4 εκατ. τόνους σόγιας.
Στόχος του Πεκίνου είναι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής στους 23 εκατ. τόνους έως το 2025, προκειμένου η ασιατική χώρα να καλύπτει μεγάλο μέρος των διατροφικών της αναγκών, χωρίς να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές, οι οποίες φέτος εκτιμώνται στους 95,07 εκατ. τόνους.
Φωτό: Frank Perry/ ΑΠΕ-ΜΠΕ