14 νεότευκτα containerships για την MSC

14 νεότευκτα containerships για την MSC

173
14 νεότευκτα containerships για την MSC

Η εταιρεία τακτικών γραμμών MSC παρήγγειλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, δεκατέσσερα νέα containerships, χωρητικότητας 7.000 TEU. Η MSC επιμένει στην επικοινωνιακή πολιτική με την οποία δεν ανακοινώνονται στοιχεία για τα νεότευκτα προγράμματα αλλά το ναυπηγείο New Times στην Κίνα φαίνεται να επιβεβαίωσε την παραγγελία σε δημοσιογραφικά πρακτορεία. Η παράδοση των πλοίων, αναμένεται να υλοποιηθεί μεταξύ 2024 και 2025.

Η MSC συνεργάζεται για πρώτη φορά με τα ναυπηγεία New Times, τα οποία κατασκευάζουν containerships και για άλλες ευρωπαϊκές πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Τα συγκεκριμένα πλοία χωρητικότητας 7.000 έως 8.000 TEU γίνονται σύμφωνα με αναλυτές ολοένα και πιο δημοφιλή, καθώς μπορούν να αναπτυχθούν σε θαλάσσιες διαδρομές μεσαίων αποστάσεων με σημαντική εμπορευματική ροή, ειδικά στη ΝΑ Ασία, στον Περσικό Κόλπο αλλά και εντός της Μεσογείου και στη Βόρεια Θάλασσα.

Φωτό: Gregor Vand/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.