Η ναυτιλιακή και αεροπορική κοινότητα, πιο κοντά από ποτέ στον Πειραιά

Η ναυτιλιακή και αεροπορική κοινότητα, πιο κοντά από ποτέ στον Πειραιά

265
Η ναυτιλιακή και αεροπορική κοινότητα, πιο κοντά από ποτέ στον Πειραιά

Η Air France και η KLM Royal Dutch Airlines φιλοξένησαν το 1ο Marine Day στην Αθήνα στις 13 Απριλίου 2022, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 100 υψηλόβαθμους επαγγελματίες από τον κλάδο της ναυτιλίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο δυναμικός ρόλος και η σημασία του τομέα της ναυτιλίας όπως επίσης και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KLM, Pieter Elbers, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τονίζοντας την σημασία της διεθνούς ναυτιλίας και την ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς και την σημαντική στήριξή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι η πρώτη φορά που η αεροπορική βιομηχανία φιλοξενεί μια τέτοια εκδήλωση στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να αποτελέσει θεσμό για τα επόμενα χρόνια.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τις πιο σημαντικές αγορές για εμάς σε ότι αφορά την ναυτιλιακή και υπεράκτια κίνηση. Η πανδημία του Covid οδήγησε σε συσσώρευση πληρωμάτων που αναζητούσαν τρόπο μετακίνησης και αύξηση της ζήτησης μεταφοράς προϊόντων μέσω αέρα και θάλασσας. Το γεγονός αυτό επέφερε αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα της ναυτιλίας. Σε δύσκολους καιρούς, περισσότερο από ποτέ, η κίνηση  Marine & Offshore έγινε ύψιστης σημασίας για εμάς» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KLM, Pieter Elbers.

To 1ο Marine Day έλαβε χώρα σε δύο θεματικές ενότητες. Κατά τη διάρκεια του πρωινού μέρους, επαγγελματίες και ειδικοί από την ευρύτερη βιομηχανία της ναυτιλίας παρουσίασαν τον ορισμό, το όραμα, την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον του κλάδου. Κατά το βραδινό μέρος, οι ομάδες της Air France και της KLM σε συνεργασία με την Delta Air Lines παρέθεσαν κοκτέιλ εκφράζοντας την εκτίμησή τους και αναγνωρίζοντας την συμβολή των κορυφαίων Marine & Offshore εταιρειών και συνεργατών – ταξιδιωτικών γραφείων – και την μακροχρόνια δέσμευσή τους.

«Η Air France και η KLM δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια τεράστια επιλογή προορισμών και ένα εκτεταμένο δίκτυο, που διευρύνεται συνεχώς. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους κλάδους της ναυτιλίας για πολλά χρόνια, έχοντας  δημιουργήσει ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε τα επόμενα χρόνια τις υπηρεσίες μας και το Marine Day είναι μια ευκαιρία για εμάς για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς την ναυτιλιακή κοινότητα για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξη και την συνεργασία τους. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους καλεσμένους μας, τους ομιλητές και τους συναδέλφους, που συνέβαλαν ώστε αυτό το μοναδικό event να γίνει μια μεγάλη επιτυχία, τόσο με την παρουσία τους όσο και με την συμμετοχή τους. Μετά από τη χθεσινή αυτή διοργάνωση, ανυπομονούμε για το 2ο Marine Day» δήλωσε ο Γιάννης Πανταζόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Air France – KLM για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Για περισσότερο από έναν αιώνα η KLM πρωτοπορεί στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Η KLM είναι η παλαιότερη αεροπορική εταιρεία που εξακολουθεί να λειτουργεί με το αρχικό της όνομα και στοχεύει να αποτελέσει τον κορυφαίο αερομεταφορέα στην πελατοκεντρικότητα  στο Ευρωπαϊκό δίκτυο, την απόδοση και την βιωσιμότητα. Το δίκτυο της KLM συνδέει την Ολλανδία με όλα τα σημαντικά οικονομικά κέντρα του κόσμου και είναι ένας βασικός μοχλός ανάπτυξης για την Ολλανδική οικονομία. Η KLM Royal Dutch Airlines είναι μέλος του ομίλου Air France-KLM. Είναι επίσης μέλος της παγκόσμιας συμμαχίας SkyTeam που απαριθμεί 19 αεροπορικές εταιρείες – μέλη.

O διευθυντής σύνταξης των Ναυτικών Χρονικών, δρ. Ηλίας Μπίσιας πραγματοποιεί δωρεά τόμου του περιοδικού χρονολογίας του 1969 στον οποίο εμπεριέχεται καταχώρηση της KLM
O διευθυντής σύνταξης των Ναυτικών Χρονικών, Ηλίας Μπίσιας προσέφερε στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της KLM, Pieter Elbers, τον τόμο του 1969 του περιοδικού στον οποίο φιλοξενείται καταχώρηση της KLM.
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.