Γυναίκες πλοίαρχοι: το Ισραήλ σπάει ένα κατεστημένο

Γυναίκες πλοίαρχοι: το Ισραήλ σπάει ένα κατεστημένο

281
Γυναίκες πλοίαρχοι: το Ισραήλ σπάει ένα κατεστημένο

H 39χρονη καπτ. Shani Ben-David, είναι πλέον η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος σε εμπορικό πλοίο του Ισραήλ. Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ZIM στη Χάιφα, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Eli Glickman, υποδέχθηκε την καπτ. Shani Ben-David ανακοινώνοντας ότι είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στο ισραηλινό εμπορικό ναυτικό.

Η Shani Ben-David, , είναι απόφοιτος του Ισραηλινού Ναυτικού Κολλεγίου στην Acre. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ και είναι απόφοιτος και του Πανεπιστήμιου της Χάιφα.

Εντάχθηκε στη ZIM ως δόκιμος πλοίαρχος το 2009 και σε λίγες ημέρες θα αναλάβει την πλοιαρχία του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «ZIM SHEKOU»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «αρκετές γυναίκες έχουν υπηρετήσει, ή εξακολουθούν να υπηρετούν, στο Ισραηλινό Εμπορικό Ναυτικό, αλλά μέχρι σήμερα μόνο λίγες έχουν φτάσει σε ανώτερες θέσεις. Ως εκ τούτου, η προαγωγή της Shani Ben-David είναι μια σημαντική στιγμή και πηγή έμπνευσης για άλλες γυναίκες, τόσο στη ναυτιλία όσο και σε άλλους τομείς».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ZIM Eli Glickman, δήλωσε επίσης ότι « Η Shani έσπασε το γυάλινο ταβάνι και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οποιαδήποτε κορυφή. ‘Οχι μόνο θα εκπληρώσει ένα προσωπικό όνειρο αλλά θα αποτελέσει ζωντανό παράδειγμα για πολλές γυναίκες. Εμείς στη ZIM υποστηρίζουμε την ισότητα των φύλων, τη διαφορετικότητα και την ένταξη όλων των ανθρώπων σε ό,τι κάνουμε και αποδεικνύουμε σήμερα ότι εφαρμόζουμε αυτό το όραμα στην πράξη. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε γυναίκες που επιλέγουν την καριέρα του αξιωματικού στο εμπορικό ναυτικό. Εμπιστευόμαστε μεγάλες ευθύνες στα χέρια της Shani γιατί είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές της».

Η καπτ. Shani Ben-David αποδεχόμενη τη σημαντική θέση δήλωσε ότι: «Με μεγάλη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό αναλαμβάνω τη διοίκηση ενός πλοίου. Επέλεξα μια ναυτική καριέρα λόγω της αγάπης μου για τη θάλασσα και από επιθυμία να πετύχω σε έναν σημαντικό απαιτητικό στόχο, σε έναν επαγγελματικό τομέα που είναι σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Μια καριέρα στη θάλασσα είναι συναρπαστική, προκλητική και ανταποδοτική. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη θάλασσα, αυτή τη φορά ως πλοίαρχος».

Φωτό: ZIM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.