Τα LNG carriers στο επίκεντρο των ναυπηγικών βλέψεων του Κατάρ

Τα LNG carriers στο επίκεντρο των ναυπηγικών βλέψεων του Κατάρ

171
Τα LNG carriers στο επίκεντρο των ναυπηγικών βλέψεων του Κατάρ

Το Κατάρ φαίνεται πως ενισχύει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά των LNG carriers μετά την πρόσφατη συμφωνία της Qatar Energy με τη MOL για τη ναυπήγηση και τη ναύλωση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η ιαπωνική εταιρεία κατέστη η πρώτη η οποία υπέγραψε συμφωνία ναύλωσης με τον καταριανό κολοσσό υπό το LNG project του Κατάρ. Εμπειρογνώμονες και κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την τάση αύξησης νέων παραγγελιών LNG carriers που θα εξασφαλίσουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Άλλωστε, τον Ιούνιο του 2020, η Qatar Energy υπέγραψε συμφωνίες με τα τρία κορυφαία ναυπηγεία για τη δέσμευση 100 slots προς τη ναυπήγηση LNGCs.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και οι προσπάθειες πολλών κρατών να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει ώθηση στο θαλάσσιο εμπόριο LNG και συνεπώς η ανάγκη ενίσχυσης του στόλου του Κατάρ καθίσταται επιτακτική.

Φωτό: qp.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.