Bulk Carriers: Άνοδος για τα μεγαλύτερα μεγέθη

Bulk Carriers: Άνοδος για τα μεγαλύτερα μεγέθη

174
Bulk Carriers: Άνοδος για τα μεγαλύτερα μεγέθη

Αισιόδοξα παραμένουν τα σημάδια στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου, όπου οι ναύλοι επιμένουν σε ανοδική πορεία. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα μεγέθη έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από την εποχικότητα και οι ναύλοι των Capesizes ώθησαν την Πέμπτη 21 Απριλίου, τον δείκτη BDI στα υψηλότερα επίπεδά του για πάνω από δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, o BDI – που λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες στις ναυλαγορές των Capesizes, Panamaxes και Supramaxes – κατέγραψε άνοδο 97 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 2.239 μονάδες, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τις 4 Απριλίου. Η εν λόγω άνοδος οδηγήθηκε από τα Capesizes, με τον σχετικό δείκτη (BCI) να καταγράφει σημαντική άνοδο 273 μονάδων και να διαμορφώνεται στις 1.636 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes αυξήθηκε κατά $2.266 και διαμορφώθηκε στα $13.571.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης των Panamax πλοίων (BPI) κατέγραψε μερική πτώση ίση με 40 μονάδες. Ωστόσο, η ναυλαγορά των Panamaxes παραμένει σε υγιή επίπεδα καθώς ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών έχει διαμορφωθεί στα $27.419.

Τέλος, μερική άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης των Supramaxes, ίση με 50 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 2.646 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.