Στην «ακριτική» Παναγιά χτυπά η καρδιά της Ελλάδας

    102
    Στην «ακριτική» Παναγιά χτυπά η καρδιά της Ελλάδας

    Με αφορμή την επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Λέσβο, στη μικρονησίδα Παναγιά και στις Οινούσσες, τα Ναυτικά Χρονικά φιλοξενούν φωτογραφίες που δημοσιευτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι φωτογραφίες αυτές είναι ιδιαίτερης σημαντικότητας μιας και είναι ελάχιστες οι επισκέψεις στο συγκεκριμένο αρχιπέλαγος των Οινουσσών και ειδικά στη μικρονησίδα Παναγιά που αδικαιολόγητα θεωρείται γκρίζα ζώνη για την κυβερνήση της Άγκυρας.

    Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) του Στρατού Ξηράς «ΜΗΘΥΜΝΑΣ», «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» και «ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή των Φυλακίων και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε την Ιερή Ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγιά, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου.

    10133394-F23-2-1020x1020

    Από το λιμάνι των Οινουσσών, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Όσοι προσχηματικά επικαλούνται την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία αλλά στην πράξη λειτουργούν ως τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να ξέρουν δύο πράγματα ξεκάθαρα. Στην Ελλάδα εργαζόμαστε για την ειρήνη, για τη φιλία των λαών, πιστοί στο Δίκαιο, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, προετοιμαζόμαστε μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε και αν χρειαστεί, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από εδώ από τις Οινούσσες, από την Παναγιά, από τα ακριτικά Φυλάκιά μας, χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.