Πλοία κατανάλωσης LNG: Και η Yang Ming στον χορό των παραγγελιών

Πλοία κατανάλωσης LNG: Και η Yang Ming στον χορό των παραγγελιών

47
Πλοία κατανάλωσης LNG: Και η Yang Ming στον χορό των παραγγελιών

Σε ανακοίνωση πως επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα με επίκεντρο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα προέβη η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Yang Ming Marine Transport Corp. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός της liner ναυτιλίας, του οποίου ο στόλος διαθέτει αθροιστική μεταφορική ικανότητα ίση με 664.349 TEUs, προέβη σε νέα παραγγελία για πέντε containerships κατανάλωσης διπλού καυσίμου.

Ειδικότερα, τα παραγγελθέντα containerships θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 15.000 TEUs έκαστο και θα δύνανται να αξιοποιήσουν και LNG. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η Yang Ming θα αποτελέσει την πρώτη ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία που θα διαθέτει τέτοια containerships στον στόλο της.

Παράλληλα, η Yang Ming αναμένει σημαντικά οφέλη όσον αφορά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα. Η εν λόγω παραγγελία της εταιρείας αντανακλά τις βλέψεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της μεσοπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το LNG έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του παγκόσμιου orderbook. Πρόσφατη έρευνα της Clarksons αναφέρει ότι το 57% των παραγγελιών, σε όρους τονάζ, που έλαβαν χώρα εντός του α’ τριμήνου του 2022 αφορούν πλοία κατανάλωσης και LNG.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.