Υψηλό σχεδόν δύο ετών στις εξαγωγές πετρελαίου της Σ. Αραβίας

Υψηλό σχεδόν δύο ετών στις εξαγωγές πετρελαίου της Σ. Αραβίας

71
Υψηλό σχεδόν δύο ετών στις εξαγωγές πετρελαίου της Σ. Αραβίας

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Φεβρουάριο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές πετρελαίου εξήγαγε 7,31 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο του 2020.

Επιπλέον, σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε και η παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο του 2022, ίση με 10,23 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Η Σαουδική Αραβία επέτυχε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο του 2022, καθώς η παραγωγή της ανήλθε σε 10,28 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Παράλληλα, η αύξηση της παραγωγής δεν παρέμεινε σταθερή τους τελευταίους μήνες. Παρότι η Σαουδική Αραβία αύξανε κατά περίπου 100.000 βαρέλια/ημέρα τη μηνιαία παραγωγή πετρελαίου της, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των 300.000 βαρελιών/ημέρα. Συνεπώς, διαφαίνεται η στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας, εν μέσω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας που ταλανίζουν την παγκόσμια αγορά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι η Σαουδική Αραβία αύξησε σημαντικά την παραγωγή της, οι χώρες-μέλη του OPEC+ συνεχίζουν στο σύνολό τους να μην επιτυγχάνουν τους στόχους παραγωγής βάσει του πλάνου σταδιακής επαναφοράς της παραγωγής πετρελαίου σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.