Ώθηση στα δεξαμενόπλοια από τη νέα πραγματικότητα;

Ώθηση στα δεξαμενόπλοια από τη νέα πραγματικότητα;

164
Ώθηση στα δεξαμενόπλοια από τη νέα πραγματικότητα;

H νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί στο θαλάσσιο εμπόριο, απόρροια της ρωσικής εισβολής, θα δώσει ώθηση στα δεξαμενόπλοια, σημειώνει η Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN) στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2021.

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι, καθώς ο κόσμος προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία, η ενέργεια βρίσκεται ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας. Η αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου και LNG από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, με στόχο την αντικατάσταση των ρωσικών ενεργειακών αγαθών σε μια περίοδο αυξημένης ζήτησης για τα δύο εμπορεύματα, θα δώσει ώθηση στα τονομίλια, στους ναύλους και στις αξίες των πλοίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ήδη στα oil tankers παρατηρείται σταθερότητα στους ναύλους. Ούριο άνεμο για τη ναυλαγορά αποτελεί και η προσφορά, καθώς το orderbook κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι διαλύσεις ακολουθούν ανοδική ρότα. Την ίδια ώρα, η μείωση των ταχυτήτων των πλοίων από το 2023 θα μειώσει περαιτέρω την προσφορά.

Στον οικονομικό απολογισμό της TEN υπογραμμίζεται ότι η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία έχει προετοιμαστεί καταλλήλως για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μέσω της παραγγελίας τεσσάρων Aframaxes διπλού καυσίμου LNG, τα οποία έχουν χρονοναυλωθεί από Ευρωπαίο oil major. Άλλωστε, στόχος της ΤΕΝ είναι ο στόλος να απαρτίζεται από καθ’ όλα πράσινα πλοία έως το 2030, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που αναδύονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.