Χάλυβας: Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

Χάλυβας: Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

59
Χάλυβας: Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

Τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα δημοσίευσε πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Χάλυβα.

Ειδικότερα, η Διεθνής Ένωση Χάλυβα εκτιμά ότι φέτος η παγκόσμια παραγωγή θα αυξηθεί κατά 0,4% και θα αγγίξει τους 1.840,2 εκατ. τόνους, μετά την άνοδο κατά 2,7% το 2021. Για το 2023, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 2,2%, στους 1.881,4 εκατ. τόνους.

Αναφορικά με τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής, η Ένωση σημειώνει ότι θα ποικίλλει ανά περιοχές και θα εξαρτηθεί από την οικονομική αλληλεπίδραση των περιοχών αυτών με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Πέραν της αναμενόμενης επίδρασης στην Ουκρανία, σημαντικός θα είναι και ο αντίκτυπος στην ΕΕ. Η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα θα επηρεαστεί επίσης από τις αυξημένες τιμές ενέργειας και πρώτων υλών, αλλά και από τις συνεχιζόμενες ανισορροπίες στα logistics. Οι εν λόγω συνιστώσες διαμορφώνουν εν πολλοίς τις εκτιμήσεις για φέτος, ενώ για το 2023 εμπεριέχουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σταθερή ζήτηση για χάλυβα από πλευράς Κίνας, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αυξήσει τις επενδύσεις στις υποδομές και να σταθεροποιήσει την αγορά του real estate. Πάντως, τα μέτρα οικονομικής στήριξης θα οδηγήσουν σε μικρή αύξηση στην κινεζική ζήτηση το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.