«Μπλόκο» της ΕΕ στα ρωσικά πλοία: Τι μέλλει γενέσθαι με τα λιμάνια

«Μπλόκο» της ΕΕ στα ρωσικά πλοία: Τι μέλλει γενέσθαι με τα λιμάνια

202
«Μπλόκο» της ΕΕ στα ρωσικά πλοία: Τι μέλλει γενέσθαι με τα λιμάνια

Την υποστήριξή του στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων (ESPO). Τα λιμάνια της Ευρώπης υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας κοινής και σαφούς εφαρμογής των κυρώσεων μεταξύ των διαφόρων μελών της ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ανωμαλίες στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Θα πρέπει, άλλωστε, να θεωρείται δεδομένο ότι οι νέες απαγορεύσεις θα επιφέρουν επιπλέον και ενδελεχείς ελέγχους στα λιμάνια, προκειμένου να καθοριστεί ποια πλοία και ποια φορτία καλύπτονται από τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Μόσχας.

Στην ανακοίνωσή του ο ESPO σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των λιμανιών με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να μη δημιουργούνται περαιτέρω καθυστερήσεις στη μεταφορά εμπορευμάτων. «Μπλοκαρισμένα πλοία και φορτία θα αυξήσουν τη συμφόρηση στα λιμάνια και στους τερματικούς», τονίζεται σχετικά.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον ESPO να καταδικάζει τη ρωσική εισβολή και να εκφράζει την υποστήριξή του στον ουκρανικό λαό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.