Ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς

Ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς

97
Ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς

Σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

«Με μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι πρωτοποριακή και δεν έχει υπάρξει για αντίστοιχη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, αναφορικά με την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της μαρίνας της Καλαμαριάς.

Ο κ. Δαρδαμανέλης πρόσθεσε πως «με αυτή την απόφαση παγώνει ο διαγωνισμός, ακυρώνεται η όλη διαδικασία που έγινε μέχρι στιγμής και είναι μια μεγάλη ευκαιρία από μεριάς ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείου να αναδιαμορφώσουν έναν διαγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη και τους όρους του δήμου».

Υπογράμμισε δε, ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για μια πιο ορθολογική, όπως τόνισε, απόφαση. «Είναι μια επένδυση που τη θέλουμε. Κανένας δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα η μαρίνα της Αρετσούς. Θέλουμε να γίνει με τους όρους που έθεσε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, θέτοντας κόκκινες γραμμές τις οποίες υποστηρίξαμε», σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε προεπιλέξει τα εξής επενδυτικά σχήματα για την παραχώρηση της Αρετσού:

1. EMMA ALPHA HOLDING LTD
2. ΑΒΑΞ Α.Ε.
3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
4. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
5. ΤΕΚΑΛ Α.Ε.
6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.