LNGCs: Τα ΗΑΕ προσβλέπουν σε ενίσχυση του κρατικού στόλου

LNGCs: Τα ΗΑΕ προσβλέπουν σε ενίσχυση του κρατικού στόλου

99
LNGCs: Τα ΗΑΕ προσβλέπουν σε ενίσχυση του κρατικού στόλου

Σε παραγγελία για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταφορικής ικανότητας 175.000 κ.μ. προέβη η Adnoc Logistics & Services, ο ναυτιλιακός βραχίονας της Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc).

Τα πλοία, τα οποία θα ναυπηγηθούν από τα κινεζικά ναυπηγεία Jiangnan Shipyard, αναμένεται να παραδοθούν το 2025. Η εν λόγω παραγγελία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Adnoc Logistics & Services για ανάπτυξη και εδραίωση ως ενός από τους κορυφαίους διαχειριστές LNGCs παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, η Adnoc προσβλέπει σε σημαντική άνοδο της παραγωγικής ικανότητας LNG έως το 2030.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adnoc Logistics & Services διαθέτει τον πλέον διαφοροποιημένο στόλο στη Μέση Ανατολή, ο οποίος απαρτίζεται από πετρελαιοφόρα, πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, containerships και υγραεριοφόρα.

Δεδομένου ότι η ΕΕ επιχειρεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, κύκλοι της αγοράς και αναλυτές αναμένουν ότι οι παραγγελίες LNGCs θα παρουσιάσουν αύξηση, προκειμένου αυτά να συμβάλουν στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ευρωπαϊκών αγορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.