Ρεκόρ κερδοφορίας για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά

Ρεκόρ κερδοφορίας για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά

205
Ρεκόρ κερδοφορίας για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. για το 2021, οδηγώντας στην υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της, παρά τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €154,2 εκατ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €49,2 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους σε €36,8 εκατ. Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €0,63 αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (€0,40).

Ειδικότερα, η προαναφερθείσα κερδοφορία συνιστά μεταξύ άλλων απόρροια των συνεχών επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Λιμένος Πειραιώς και της συντονισμένης επιχειρηματικής λειτουργίας που οδήγησαν σε νέες υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση οχημάτων και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη παρουσίασαν αξιοσημείωτες αυξήσεις, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας.

Φωτό: Γιώργος Χρηστάκης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.