Στην Κίνα το επενδυτικό ενδιαφέρον μακροπρόθεσμα

Στην Κίνα το επενδυτικό ενδιαφέρον μακροπρόθεσμα

76
Στην Κίνα το επενδυτικό ενδιαφέρον μακροπρόθεσμα

Οι προοπτικές της Κίνας όσον αφορά την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων παραμένουν θετικές, σύμφωνα με αξιωματούχους της World Bank.

Πιο συγκεκριμένα, παρά την πιθανή πτώση βραχυπρόθεσμα, οι ξένες εταιρείες αναμένεται να παραμείνουν στην Κίνα μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της World Bank για την Κίνα, Martin Raiser, η Κίνα παραμένει θελκτικός επενδυτικός προορισμός, παρά τη γρηγορότερη αύξηση μηνιαίων απολαβών έναντι των ανταγωνιστών της.

Η Κίνα παράγει προϊόντα τα οποία δεν απαιτούν εξειδικευμένη γνώση. Ωστόσο, αυτό αλλάζει συνεχώς, καθώς η Κίνα αποκτά πιο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και προοδεύει τεχνολογικά. Συνεπώς, η θέση της ως παραγωγού προϊόντων εξειδικευμένης γνώσης αναμένεται να ενισχυθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η κινεζική οικονομία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις βραχυπρόθεσμα. Η πιο άμεση πρόκληση συνιστά απόρροια των σοκ με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη τόσο η κινεζική όσο και η παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά, η αύξηση των κρουσμάτων, οι αυξημένες τιμές εμπορευμάτων και ενεργειακών αγαθών επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.