Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά σιταριού 

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά σιταριού 

95
Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά σιταριού 

Αυξημένες προμήθειες, αυξημένη κατανάλωση αλλά πτώση του εμπορίου και των τελικών αποθεμάτων σιταριού βλέπει το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας στην τελευταία του έκθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι οι παγκόσμιες προμήθειες σιταριού θα ανέλθουν στους 1,07 δισ. τόνους φέτος, καθώς τα αυξημένα αρχικά αποθέματα του Πακιστάν, της Βραζιλίας και της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και η αυξημένη παραγωγή του Πακιστάν και της Αργεντινής, θα αντισταθμίσουν και με το παραπάνω τη χαμηλότερη παραγωγή από την ΕΕ.

Αναθεωρημένη προς τα επάνω κατά 3,8 εκατ. τόνους είναι η εκτίμηση για την παγκόσμια κατανάλωση. Ειδικότερα, θα αγγίξει τους 791,1 εκατ. τόνους κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης από την Ινδία. Παράλληλα, στους 200,1 εκατ. τόνους εκτιμάται το παγκόσμιο εμπόριο σιταριού, δεδομένου ότι οι μειωμένες εξαγωγές των ΕΕ, Ουκρανίας, ΗΠΑ και Καζακστάν δεν θα αντισταθμιστούν από τις αυξημένες εξαγωγές από πλευράς Ρωσίας, Βραζιλίας και Αργεντινής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.