Πτώση των διαλύσεων πλοίων – Τα μηνύματα της ναυλαγοράς

Πτώση των διαλύσεων πλοίων – Τα μηνύματα της ναυλαγοράς

145
Πτώση των διαλύσεων πλοίων – Τα μηνύματα της ναυλαγοράς

Σε αρκετά μικρότερα επίπεδα κινούνται οι διαλύσεις πλοίων μέχρι στιγμής το 2022, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση της VesselsValue. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, εντός του 2022, 59 πλοία (bulkers, tankers, gas carriers) έχουν σταλεί στις γιάρδες διάλυσης έναντι 92 το αντίστοιχο διάστημα το 2021 και 88 το 2020.

Οι μηδενικές διαλύσεις containerships αντανακλούν τις πολύ καλές προοπτικές της ναυλαγοράς. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι διαλύσεις bulkers φέτος είναι 9 έναντι 40 πέρυσι και 38 πρόπερσι, δείγμα ότι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων πλοίων αναμένουν μια καλή ναυλαγορά και φέτος και συνεπώς δεν είναι διατεθειμένοι να τα «αποχωριστούν».

Στον αντίποδα, τα δεξαμενόπλοια αποτελούν τον μοναδικό τύπο πλοίων που βλέπουν τις διαλύσεις τους να κινούνται ανοδικά φέτος (48) συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το 2021 (43) και το 2020 (27). Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων δεν εμφανίζουν σημαντικές μεταβολές μεταξύ 2021 και 2022, οι αξίες των διαλύσεων αυτών φέτος κινήθηκαν στα $313 εκατ. έναντι $182 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με τα δεδομένα της VesselsValue.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.