Tailwind Shipping Lines: Η πλοιοκτήτρια εταιρεία…της Lidl

Tailwind Shipping Lines: Η πλοιοκτήτρια εταιρεία…της Lidl

935
Tailwind Shipping Lines: Η πλοιοκτήτρια εταιρεία…της Lidl

Νέα πνοή στην τάση εισχώρησης εταιρειών εκτός ναυτιλίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη το 2021, δίνει η πρόσφατη απόφαση της Lidl.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, εμπνευσμένη από τις αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες λιανικής, εισέρχεται δυναμικά στη ναυτιλία, καθώς δημιουργεί τη δική της ναυτιλιακή εταιρεία.

Η εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία θα φέρει το όνομα Tailwind Shipping Lines και θα είναι εστιασμένη στη διασφάλιση των μεταφορικών αναγκών της Lidl. Η Lidl προσβλέπει στην ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αποφεύγοντας τους πονοκεφάλους της συμφόρησης που αναπόφευκτα δημιούργησαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων της εντός του 2021. Την ίδια ώρα, θα είναι πλέον σε θέση να αποφύγει τον κίνδυνο των υψηλών ναύλων.

Βάσει δήλωσης του Wolf Tiedemann, CEO της Lidl Stiftung & Co. KG, στην οποία και ανήκει η νεοσυσταθείσα Tailwind Shipping Lines, στο γερμανικό μέσο VerkehrsRundschau, η εν λόγω κίνηση της εταιρείας συνιστά μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με επίκεντρο την ευελιξία της.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.