Euronav-Frontline: Μega συγχώνευση στα δεξαμενόπλοια

Euronav-Frontline: Μega συγχώνευση στα δεξαμενόπλοια

3505
Euronav-Frontline: Μega συγχώνευση στα δεξαμενόπλοια

Τη συγχώνευσή της με την Euronav NV ανακοίνωσε νωρίτερα η Frontline Ltd. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν term sheet, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τα ΔΣ για την ενοποίησή τους μέσω ανταλλαγής μετοχών. Με βάση τη συμφωνία, κάθε μέτοχος της Euronav θα λάβει 1,45 μετοχές της Frontline. Στην ενοποιημένη εταιρεία, οι μέτοχοι της Euronav θα κατέχουν μερίδιο 59%, ενώ αυτοί της Frontline μερίδιο 41%. Παράλληλα, η Euronav θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της πριν από τη συγχώνευση.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η νέα εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε Βέλγιο, Νορβηγία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη και ΗΠΑ με την ονομασία Frontline. Επικεφαλής της ενοποιημένης εταιρείας θα είναι ο κ. Hugo De Stoop, αναλαμβάνοντας CEO, και το ΔΣ θα απαρτίζεται από επτά μέλη.

Στη σχετική ανακοίνωση της Frontline σημειώνεται ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια ηγέτιδα εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα $4,2 δισ. Την ίδια ώρα, θα διαχειρίζεται 69 VLCCs, 57 Suezmaxes και 20 LR2/Aframaxes.

«H συγχώνευση της Frontline με την Euronav θα δημιουργήσει έναν ηγέτη στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Η νέα Frontline θα είναι σε θέση να προσφέρει ενισχυμένες υπηρεσίες αξίας για τους πελάτες μας και θα αυξήσει τη χρήση του στόλου και τα έσοδα που θα ωφελήσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», ήταν οι δηλώσεις του John Fredriksen.

Υπενθυμίζεται ότι, έναν χρόνο πριν, δύο άλλες μεγάλες εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, οι International Seaways και η Diamond S Shipping Inc., είχαν ανακοινώσει τη συγχώνευσή τους, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε αριθμό πλοίων και την τρίτη μεγαλύτερη σε dwt εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.