H Scorpio Tankers επενδύει σε τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα

H Scorpio Tankers επενδύει σε τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα

91
H Scorpio Tankers επενδύει σε τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα

Η ναυτιλιακή εταιρεία Scorpio Tankers Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (MoU) με την Carbon Ridge LLC για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα, οι οποίες θα προορίζονται για χρήση σε πλοία.

Η Carbon Ridge είναι μια αμερικανική start-up, η οποία εργάζεται για την εμπορευματοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας διαχωρισμού αερίων, χωρίς να απαιτείται η πραγματοποίηση μεγάλων δομικών τροποποιήσεων. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, οι δύο εταίροι θα σχεδιάσουν μια δοκιμαστική μονάδα δέσμευσης άνθρακα μικρής κλίμακας, την οποία και θα δοκιμάσουν σε ένα από τα πλοία της Scorpio.

O Emanuele A. Lauro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Scorpio Tankers, δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Carbon Ridge, προκειμένου να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του ναυτιλιακού κλάδου. Υπό το πρίσμα των μυριάδων ερωτήσεων αναφορικά με τα εναλλακτικά καύσιμα, πιστεύουμε πως η δέσμευση του άνθρακα πάνω στα πλοία αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την απανθρακοποίηση μεγάλου μέρους του ναυτιλιακού κλάδου».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.