Ακόμη δύο εβδομάδες ακινητοποιημένο το «Ever Forward»;

Ακόμη δύο εβδομάδες ακινητοποιημένο το «Ever Forward»;

257
Ακόμη δύο εβδομάδες ακινητοποιημένο το «Ever Forward»;

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποκόλλησης του «Ever Forward» από τη Βαλτιμόρη, με την αμερικανική ακτοφυλακή να ενημερώνει ότι η καλύτερη στρατηγική είναι η αφαίρεση εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες επανάπλευσης, εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η αφαίρεση των εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο αποτελεί μονόδρομο, αν και οι εν λόγω επιχειρήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν άλλες δύο εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, η βυθοκόρηση θα συνεχιστεί σε ένα βάθος 13,1 μ. και φορτηγίδες και ρυμουλκά συγκεκριμένων προδιαγραφών θα επιχειρήσουν εκ νέου να «ξεκολλήσουν» το πλοίο, αφαιρώντας πρώτα τα εμπορευματοκιβώτια.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στη Βαλτιμόρη από τις 13 Μαρτίου, η ναυτιλιακή κίνηση δεν έχει επηρεαστεί, σε αντίθεση βέβαια με τα όσα είχαν λάβει χώρα όταν ένα άλλο πλοίο διαχείρισης της Evergreen, το «Ever Given», είχε προσαράξει στο Σουέζ.

Φωτό: Jim Lo Scalzo/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.