Εκτιμήσεις για αύξηση της κινεζικής παραγωγής άνθρακα

Εκτιμήσεις για αύξηση της κινεζικής παραγωγής άνθρακα

56
Εκτιμήσεις για αύξηση της κινεζικής παραγωγής άνθρακα

Περαιτέρω αύξηση της παραγωγής άνθρακα της Κίνας, μετά τις ποσότητες ρεκόρ που κατεγράφησαν το 2021, εκτιμούν κύκλοι της αγοράς για το 2022, καθώς η ασιατική χώρα για ακόμα μία χρονιά θα βασιστεί στο εν λόγω καύσιμο για τις ηλεκτροδοτικές της ανάγκες.

Η κινεζική παραγωγή άνθρακα το 2021 άγγιξε τους 4,07 δισ. τόνους, με την China National Coal Association (CNCA) να εκτιμά ότι φέτος η παραγωγή θα αυξηθεί με ήπιο ρυθμό. Παράλληλα, Κινέζοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι, παρά τις δεσμεύσεις για μείωση των ανθρακικών εκπομπών, ο άνθρακας θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

H CNCA δεν δημοσιοποίησε τον ακριβή αριθμό παραγωγής άνθρακα που αναμένει για φέτος, ωστόσο τόνισε ότι μεγάλα και σύγχρονα ορυχεία στα βόρεια και στα βορειοδυτικά της χώρας θα αυξήσουν την παραγωγική τους δυναμικότητα.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της εγχώριας ζήτησης, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, καθώς οι κινεζικές αρχές, επιζητώντας μια ισορροπία μεταξύ ενεργειακής ασφάλειας και κλιματικών στόχων, ελέγχουν την κατανάλωση του καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.