Προσεχώς στις κεφαλαιαγορές η CNOOC Limited

Προσεχώς στις κεφαλαιαγορές η CNOOC Limited

59
Προσεχώς στις κεφαλαιαγορές η CNOOC Limited

Το πράσινο φως στην CNOOC Limited για άνοιγμα στις κεφαλαιαγορές άναψε η αρμόδια κινεζική αρχή. Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η CNOOC Limited κατέθεσε αίτημα με επίκεντρο την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) της, το οποίο έγινε δεκτό.

Ειδικότερα, η CNOOC Limited θα προβεί στην πώληση 2,6 δισ. μετοχών στις 12 Απριλίου, συνολικής αξίας περίπου $5,5 δισ. Μετά τη Δημόσια Προσφορά, οι μετοχές της θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Σημειώνεται ότι η CNOOC Limited συνιστά θυγατρική του κινεζικού ενεργειακού κολοσσού CNOOC, ο οποίος εδρεύει στο Πεκίνο και συνιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου από υπεράκτια πεδία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η CNOOC έχει γνωστοποιήσει την επιθυμία της να απομακρυνθεί από ενεργειακά projects στη Βόρεια Θάλασσα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε νεότερα projects πετρελαίου και φυσικού αερίου μακριά από περιουσιακά στοιχεία και τράπεζες της Δύσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.